*This item is in Dutch | Zowel op nationaal als internationaal niveau zijn diverse financiële middelen beschikbaar voor de aanpak van Covid-19. Heeft u een innovatieve oplossing of onderzoeksvoorstel dat bijdraagt aan de bestrijding van Covid-19 ? Raadpleeg dan het onderstaande overzicht van subsidies en hulpvragen.

NL – EU –  FR – INT.


Nederland

Health~Holland

De Topsector Life Sciences & Health (Health ~ Holland) wil investeren op het gebied van COVID-19. Als u een hoogwaardig publiek-privaat onderzoeksvoorstel heeft op het gebied van COVID-19, nodigen wij u uit om ons een e-mail te sturen.


Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

RVO.nl geeft een overzicht van multilaterale banken en internationale organisaties die miljarden dollars vrij maken voor de aanpak van de COVID-19-pandemie in ontwikkelingslanden en opkomende markten.


ZonMW

[Inmiddels gesloten] We hebben een innovatieloket geopend voor ondernemers. Met name voor zaken die geen betrekking hebben op acute ziekenhuishulpmiddelen (en innovatie initiatieven met langere doorlooptijd). Neem contact op via: coronabedrijven@zonmw.nl Voor meer informatie over subsidie oproepen, zie hieronder.


Brainport Eindhoven

Bekijk het totale overzicht van hulpvragen aan ondernemers en technische experts in deze regio. Iedere vraag linkt direct door naar de contactpersoon. Voor meer informatie over subsidierondes, klik hier.


Europese Unie

De European Commissie

  • Naast een aantal eerdere en lopende onderzoeksacties met betrekking tot coronavirussen en uitbraken, heeft de Commissie in 2020 verschillende speciale acties ondernomen ter ondersteuning van Corona gerelateerd onderzoek. Lees verder.
  • AI-ROBOTICS vs COVID-19-initiatief van de European AI Alliance: De Europese Commissie lanceert een initiatief om ideeën te verzamelen over inzetbare oplossingen voor Artificial Intelligence (AI) en robotica, evenals informatie over andere initiatieven die de lopende COVID-19-crisis het hoofd kunnen bieden. Lees verder.

European Research Area (ERA)

  • De Europese Commissie heeft het nieuwe corona-platform European Research Area (ERA) gelanceerd. Het platform biedt nuttige informatie, speciale ondersteuning en realtime updates over financieringsmogelijkheden voor coronavirusgerelateerd onderzoek en innovatie. Lees verder.

Frankrijk

Ministerie van volksgezonheid

Frankrijk heeft een lijst opgesteld met telemedicine oplossingen die door Franse gezondheidsorganisaties kunnen worden gebruikt om patiënten te behandelen zonder dat een arts of ziekenhuis nodig is. Als u uitstekende kennis heeft van de Franse en/of een Franse tegenpartij, kunt u dit formulier invullen en worden opgenomen in de lijst met beschikbare oplossingen.


Defense Innovation Agency

Oproep voor projecten voor innovatieve oplossingen om Covid-19 te bestrijden. De oproep is onderdeel van het regeringsplan ter bestrijding van Covid-19. Het heeft betrekking op het zoeken naar innovatieve oplossingen, dit kunnen zowel technologische, organisatorische, bestuurlijke en/of aanpassende industriële processen zijn, die rechtstreeks kunnen worden gemobiliseerd om: de bevolking te beschermen, de zorg voor patiënten te ondersteunen en de testcapaciteit te vergroten.


Internationaal

Covid-19 innovatie ondersteuning EUREKA landen | NRC

Een overzicht van initiatieven die in EUREKA landen zijn opgezet om Covid-19 gerelateerde innovaties te ondersteunen.


Financiering voor R&D | Ttopstart

Deze pagina geeft u een overzicht van actuele R&D calls voor bedrijven en onderzoeksinstellingen die werken aan Corona-oplossingen.