*This news item is in Dutch | Task Force Health Care ondertekent PIB-China!

Maandag 3 februari heeft de Task Force Health Care, een FME-exportportplatform, een Partners for International Business (PIB) samenwerkingsovereenkomst getekend met de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland.  Op deze manier wil de TFHC het Nederlandse bedrijfsleven in China ondersteunen en de Chinese zorgmarkt toegankelijk maken voor het Nederlandse (mkb-)bedrijfsleven

China staat voor enorme uitdagingen met hun gezondheidszorg. Door de een-kind-politiek en vergrijzing is er een grote vraag naar goede ouderenzorg. Ook revalidatiezorg en uitbreiding van de zorgcapaciteit staan ook op de Chinese agenda. Thijs Teeling, Voorzitter Task Force Health Care: De Nederlandse gezondheidszorg is volgens onafhankelijke rapporten de beste ter wereld. Nederland heeft veel te bieden op het gebied van Life Sciences & Health. Deze reputatie levert veel kansen op voor het Nederlandse bedrijfsleven en kennisinstellingen. Door een intensieve samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen, ziekenhuizen en de Nederlandse overheid kan de export naar China worden vergroot en de economische relaties worden versterkt.

Task Force Health Care

Task Force Health Care is een onafhankelijk exportplatform voor de Nederlandse  Life Sciences & Health sector, gelieerd aan FME-CWM. Door het PIB China en de samenwerking met RVO kunnen er verschillende activiteiten zoals handelsmissies, beursdeelnames en seminars, in China worden georganiseerd. Het PIB China is ondertekent door 16 bedrijven, organisaties, kennisinstellingen en ziekenhuizen; Avans Hogeschool/Avans+, Bonum, Cubigo, Dutch Health Architects, Enraf-Nonius, Erasmus MC, Ewac Medical, Maastricht Health Campus, Motek Medical, Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, Philips Medical, Qserve Group, Royal Haskoning DHV, VitalHealth Software, en Wittenburg.

Partners for International Business

Met de dienstverlening Partners for International Business (PIB) wil de Nederlandse overheid een partnerschap sluiten met het bedrijfsleven. Dit programma richt zich op groepen van bedrijven, eventueel aangevuld met kennisinstellingen, die gezamenlijk een buitenlandse markt willen betreden. Daarbij wordt gewerkt vanuit een afgestemde strategie in plaats van losstaande activiteiten. Met economische diplomatie kan de overheid handels- en investeringsbelemmeringen proberen weg te nemen, zodat ondernemers kansen kunnen verzilveren. PIB richt zich op Nederlandse bedrijven in de Topsectoren (Energie, Life Sciences & Health, Creatieve Industrie, Water, Agrofood, Tuinbouw en Uitgangsmaterialen, High Tech Systemen en Materialen (waaronder luchtvaart), Logistiek en Chemie) en op internationaliseringstrategieën die zich richten op specifieke landen (Focuslanden).