China is de op twee na grootste markt voor farmaceutische producten, de Chinese markt voor de medische hulpmiddelenindustrie is zelfs de op één na grootste ter wereld. Onder aanvoering van de Task Force Health Care vond van 4 tot en met 8 juni een Revalidatie en Medische missie naar Peking, Shanghai en Wuxi plaats, om het Nederlandse MKB in staat te stellen de mogelijkheden op de Chinese markt te verkennen.

Op 4 juni was de Nederlandse ambassade in Peking het toneel van een door het EU SME Centre en de ambassade georganiseerd seminar. Hierin stonden de Nederlandse kansen op de Chinese medische markt centraal. Het evenement werd bijgewoond door toonaangevende spelers uit de Nederlandse revalidatie-branche en de medische apparatuur-industrie, evenals door autoriteiten uit de gezondheidszorg en life sciences sectoren.

Verder werden in Peking nog bezoeken gebracht aan het Centrum voor ontwikkeling van zorgpersoneel van het Ministerie van Gezondheid, aan twee toonaangevende rehabilitatie ziekenhuizen, en aan de vereniging van private ziekenhuizen. Door de brancheorganisatie van medische bedrijven werd een matchmaking event verzorgd.

Onder leiding van het Ministerie van VWS werden ook in Wuxi twee rehabilitatie ziekenhuizen bezocht en er vonden gesprekken plaats met het lokale gezondheidsbureau.

In Shanghai stonden nog een bezoek aan een producent van medische hulpmiddelen en een matchmaking event, georganiseerd door de Shanghai Medical Trade Association, op het programma.

Bron: Nederlandse Ambassade in Peking, China (Zakendoen in China)