TFHC en Gadjah Mada Universiteit tekenen Memorandum of Understanding

Op 4 juni 2013 hebben dhr. Serge Heijnen, voorzitter van de Werkgroep Indonesië van de Task Force Health Care en Dhr. Teguh Aryandono van de medische faculteit van de Universiteit Gadha Mada een Memorandum of Understanding getekend. De TFHC gaat de Indonesische universiteit ondersteunen bij de invoering van het programma Universal Health Coverage. Beide partijen hebben toegezegd om voor tenminste drie jaar samen te gaan werken.

Op 1 januari 2014 zal Indonesië het programma Universal Health Coverage invoeren om haar gezondheidszorg systeem te verbeteren. Vanwege de invoering van een nieuw Nederlands systeem in 2006 en de bijzondere bilaterale relatie tussen beide landen, is Nederland de ideale partner voor samenwerking op het gebied van de gezondheidszorg.

De Gadjah Mada Universiteit is betrokken bij het opzetten van een Centre of Excellence voor de implementatie van het UHC. Doelen van de samenwerking zijn onder andere kennisdeling tussen partijen, het opzetten van monitor- en evaluatieprocessen en gezondheidsfinancieringen onderzoeken.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Jennifer Schrage, jennifer.schrage@tfhc.nl of (+31) 70 21 99 005