‘Health is hot’ in Brazilië, één van de vier BRIC-landen. Alleen al enkele kerngetallen zeggen voldoende: populatie 200 miljoen mensen; bijna 7.000 ziekenhuizen (waarvan 55 procent privaat) en een verwachte medische marktwaarde van meer dan 3 miljard US dollar in 2011 (Espicom, 2009). De strenge en bureaucratische regelgeving van de Braziliaanse markt creëert echter een complex en moeilijk klimaat om zaken te doen. Dit was voor de Task Force Health Care (TFHC) en FME reden om de Nederlandse medisch-technologische sector te faciliteren door het Holland Paviljoen te organiseren.

Van 24 tot en met 27 mei 2011 vond in Sao Paulo, Brazilië de Hospitalar vakbeurs plaats. Voor het eerst werd een Holland paviljoen op de grootste medische vakbeurs van Zuid Amerika geplaatst. Sterker nog, menigeen was van mening dat de oranje gekleurde stand met het frisse ontwerp tot de best uitziende landenpaviljoens behoorde. Het Holland Paviljoen werd grotendeels gesubsidieerd door het ministerie van EL&I en in opdracht van NL EVD Internationaal door de TFHC en FME georganiseerd.

De beurs werd bezocht door zo’n 91.000 bezoekers, variërend van ziekenhuis managers, specialisten, agenten en distributeurs en ondernemers uit de zorg. Met tien bedrijven in het Holland Paviljoen, was de Nederlandse medisch-technologische sector goed vertegenwoordigd. De Nederlandse delegatie bestond uit Anira Trading, Dirinco, Iseco, Lamboo Mobile Medical, Nucletron, P-mate, Byoclin, Pyour, Somed International, Telecom en TSCI. De deelnemende bedrijven spraken van een geslaagde vakbeurs.

Voor meer informatie neemt u contact op met TFHC.