Van 24 t/m 27 januari 2011 vond in Dubai de Arab Health plaats, de grootste medische vakbeurs in het Midden-Oosten. Met zes bedrijven, verenigd in het Holland Paviljoen, werd de Nederlandse medisch-technologische sector goed gepresenteerd. Het was de vijfde keer dat de Vereniging FME-CWM voor haar achterban een Holland paviljoen organiseerde op de Arab Health beurs.

Misschien niet ‘s werelds grootste medische vakbeurs, maar met 66.000 internationale bezoekers en meer dan 2.800 exposanten doet de Arab Health zeker niet onder voor andere medische vakbeurzen. In totaal stonden er 22 in Nederland geregistreerde bedrijven op de Arab Health, waarvan Cura Medical, Groupmed, Redactron, TSCI, Tuttnauer, Vahlkamp en de Task Force Health Care in het Holland Paviljoen.

Het uitsturen van zo’n 450 uitnodigingen in de volledige Golf regio; de aanwezigheid en betrokkenheid van de posten uit onder andere Dubai en Abu Dhabi; opvallende Holland-eye-catchers en een stijlvol Holland Paviljoen hebben er toe geleid dat de Nederlandse medisch-technologische sector goed vertegenwoordigd was op de Arab Health 2011.

Met name de deelnemers op het Holland Paviljoen hebben hier veel profijt van gehad en zijn in contact gekomen met zeer veel (potentiële) zakenpartners en afnemers. Bijkomend voordeel van het optrekken in een collectief is het wederzijdse interesseveld en de onderlinge kruisbestuiving dat veelal leidt tot samenwerking en extra business.

Nederland is relatief mager vertegenwoordigd op deze prestigieuze beurs, ook in vergelijking met kleinere concurrenten zoals België (48 exposanten) en Spanje (45). De Nederlandse deelname valt in het niet bij Europese collega’s als Frankrijk (126), Italië (157), VS (176), Engeland (190) en Duitsland (380). Bij laatstgenoemde landen is een positieve trend zichtbaar gezien het aantal deelnemers terwijl het Nederlandse aanbod op de Arab Health juist afneemt. Is de Nederlandse medisch-technologische sector onvoldoende op de hoogte van de enorme kansen in de regio? Of ligt het aan de stevigere ondersteuning vanuit de overheid die het MKB in collega landen ontvangen?

Belangrijkste is dat de bedrijven die hebben deelgenomen aan het Holland Paviljoen met een goed gevoel kunnen terugkijken op een geslaagde beurs.

De vereniging FME-CWM en de Task Force Health zullen ook volgend jaar, tijdens de Arab Health 2012, een Holland Paviljoen organiseren, waar ook  uw bedrijf zich kan profileren voor de markt in het Midden-Oosten.