De meeste Golfstaten hebben al jaren ambitieuze investerings- plannen voor de gezondheidszorg. Onder druk van de Arabische Lente gaat de uitvoering nu echt beginnen. De komende jaren zit er voor 11 miljard euro aan projecten in de pijplijn.

In de Golfstaten is een tekort aan goed opgeleid medisch personeel. Via bijvoorbeeld samenwerking met Nederlandse opleidingsinstituten en ziekenhuizen kan Nederland een bijdrage leveren aan de kwaliteit van personeel in de Golfstaten.

Kansen voor Nederlandse bedrijven? Met de juiste aanpak: ja, aldus Mohamed Z. El Sayed, expert op het gebied van gezondheidszorg in het Midden-Oosten. Hij is algemeen directeur van de Hospius Groep BV. Deze organisatie realiseert turn-key projecten op het gebied van gezondheidszorg in het Midden-Oosten en Afrika. Daarnaast is hij voorzitter van de Commissie Life Science & Healthcare Midden-Oosten, een onderdeel van de Task Force Health Care (TFHC), een door de overheid ondersteund platform voor medisch-technologische bedrijven.

U leest het gehele interview met de Heer Mohamed Z. El Sayed hier 

Bron: wereldzaken.agentschapnl.nl