*This news  item is in Dutch | Maandag 8 februari 2016 heeft dhr. Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het Ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) nader kennis gemaakt met de Task Force Health Care (TFHC), het publiek-private platform voor de Nederlandse Life Sciences & Health sector voor verbetering van de internationale gezondheidszorg met Nederlandse expertise.

De ontmoeting vond plaats bij lidbedrijf Lamboo Mobile Medical te Zoetermeer. Ook Delft Imaging Systems, Dutch Health Architects en VANAD Enovation waren aanwezig om hun internationale activiteiten toe te lichten en te spreken over het belang van Nederlandse samenwerking voor betrokkenheid bij zorguitdagingen in het buitenland.

Alle aanwezigen waren het erover eens dat de samenwerking tussen het Ministerie VWS en de Topsector op internationale vlak zich reeds heeft bewezen. De versterkende werking van de betrokkenheid van het Ministerie VWS bij internationale activiteiten zal waar mogelijk worden uitgebreid. De middag werd afgesloten met een rondleiding door het bedrijf waarbij dhr. Gerritsen onder de indruk was van de vakmanschap en kwaliteit van de mobiele zorgoplossingen van Lamboo Mobile Medical.